BRANDINGKAJAKKEN

Peddelen in de branding en stoeien met de golven van de Noordzee: "de ultieme kajak-kick!!!"
Kajakken in de branding is puur speelplezier. Eerst vaar je de branding in, daarna draai je de kano met de voorpunt weer naar het strand. Je begint te peddelen als er een golf aankomt om vervolgens in een surf of al stuntend van de brekende golf af terug naar het strand te surfen. Na een gedegen instructie en veel oefenen lukt het om de techniek onder de knie te krijgen en ga je het brandingkajakken nog veel leuker vinden!

HD Kanosport
HD Kanosport is gevestigd in Schoorl. Het gezellige dorpje ligt aan de rand van de brede duinstrook ten westen van de stad Alkmaar. Onze strandlocatie bevindt zich op strand Noord Camperduin, 150 meter ten noorden van hoofd strandopgang. 

Verhuur op het strand
Kajaks - rafts - bodyboards en skimboards - waveski's - surfboards - volleybalveld - garnalennetten en nog meer sportieve materialen zijn bij ons te huur.

Cursussen en activiteiten
Van april t/m oktober bieden wij groepscursussen en activiteiten voor individuele inschrijvingen en kleine groepjes aan..

Onze instructeurs zijn gediplomeerd en SRTA of KL. gecertificeerd. Een team van enthousiaste medewerkers staat klaar om op verantwoorde wijze de cursussen en activiteiten te begeleiden.

Strandpaviljoen
Ons strandsport paviljoen is gebouwd op palen. Er is een ruim terras en kantine voor eenvoudige catering. Maaltijden of een bbq. is op afspraak mogelijk. In het paviljoen is een omkleedruimte met bergplaats voor kleding en andere spullen.

Het naast ons gelegen paviljoen is een professioneel restaurant. Hier kunnen snacks, frisdrank, ijs en maaltijden verkregen worden.

Verblijf en verzorging
Schoorl is uitstekend ingesteld op het ontvangen van recreanten en sportieve groepen. Een goede maaltijd of een gespreid bed na afloop van een cursus of activiteit is geen enkel probleem. Kijk op deze link voor een overzicht van de mogelijkheden.

Algemene plaatselijke verordening
Op onze locatie in Schoorl pachten wij een gedeelte van het strand en hebben een vergunning voor brandingkajakken en het uitvoeren van groepsactiviteiten op het strand en in de duinen.

In de algemene plaatselijke verordening is geregeld dat je alleen met toestemming in Schoorl mag brandingkajakken.

Reddingsbrigade
Vanaf mei tot half september is er op het strand Camperduin een post van de reddingsbrigade aanwezig. Deze is alleen op druk bezochte stranddagen open.

Parkeren
In Camperduin is betaald parkeren.

.............................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

............

Achter de branding kun je even bijkomen en bijkletsen.

Surfend planeer je met een "big smile" van de golf.

Vanaf het strand lijken de golven meestal niet zo hoog. Maar schijn bedriegt; eenmaal op het water is alles anders.

Spierballen zijn handig, maar niet echt nodig. Aan behendigheid en snelle reflexen heb je veel meer.

Terwijl een van je kameraden flink achter de oren wordt gewassen moet jij de branding nog door. Zelfverzekerd en met een dosis adrenaline trek je stevig aan je peddel.